Szolnok szégyen télen, nyáron: szemetes, madárpiszkos és hajléktalanok is “díszítik”

Megosztás

Szinte nincs olyan területe a szolnoki belvárosnak, ahol nem állna sokszor vastag rétegben a gusztustalan galambpiszok. Hiába is takarítják, rendre elborítja az ürülék a szolnoki utcákat, ahol hajléktalon is meg-meghúzzák magukat.

Az egyik szolnoki csoportban egy Szolnokon nem olyan régóta lakó jegyezte meg, hogy eddig csak Szolnokon találkozott ilyen jelenséggel. Pontosabban, ilyen mértékben, csak ebben a városban találkozott.
Amikor 2019-ben ide költözött, le volt döbbenve. Mindenhol pásztázni kezdte az épületeket, fészkeket, de hamar rájött, itt nem tanácsos sokáig felfelé nézni, nehogy szembetalálkozzon egy kellemetlen szerencsével. Maga sem értette, hogy miért nem tűnt fel ez eddig máshol, hogy hogyan védekeznek a galambok ellen. Feltette a kérdést, itt miért nem figyelnek erre jobban és miért csak akkor tisztul a járda, ha egy jó adag eső mossa?

Nos, teljesen igazat kell adnunk a bejegyzést tevőnek, hiszen valóban: csókák, galambok ütüléke “díszíti” a beváros utcáit, a Kossuth tértől a boldog Sándor István utcán át az Ady utcáig.

Galambtetemek is díszítik a belvárost

Egyszóval a teljes belvárosban, ahol nemcsak a járdák és az emberek lehetnek áldozatok, hanem maguk a galambok is. A vízügy székház környékén számtalan tetembe botolhat a járókelő, ahogy néha utcán fekvő hajléktalanba is.

Szolnok belvárosi utcakép húsvétkor Fotó: Fodor Ferenc Facebook

Utcai szemetesek duzzadnak sokszor a szeméttől, nem véletlen, ha sokszor céltáblái az agressziónak, ahogy példa rá a most hétvégi eset is, amikor egy buszmegálló teletömötött szemetesét rúgták fel.

Bár a fideszes propaganda szerint Szolnok élmény télen, nyáron, az itt élők gyakran érzik, hogy inkább szégyen télen, nyáron.

Kapcsolódó cikkek